Krockat med bilen? – Vad gör du?

Att krocka med bilen är en dramatisk upplevelse för många. Även om krocken inte orsakat några personskador är det något som många upplever som väldigt obehagligt.

Mindre skador

Vid en mindre krock är det oftast bara karossen och lacken som skadas. Vilket betyder att ditt försäkringsbolag faktiskt tar hand om skadan för dig. Alla försäkringsbolag har olika samarbetspartners i form av en bilverkstad Norrköping för exempel. Och när det gäller lacken behövs det även en billack Norrköping.

Efter att du rapporterat skadan till ditt försäkringsbolag får du antingen nöja dig med den bilverkstad Norrköping som försäkringen rekommenderar. Eller så kan du söka efter en billackering Norrköping på egen hand.

Men när du söker efter en lackering Norrköping på egen hand är det viktigt att du kollar upp med försäkringsbolaget att de godkänner den bilverkstad i Norrköping som du vill lämna bilen till. Innan du faktiskt lämnar in bilen för reparation och lackering efter krocken.

Har bilen blivit skadad medans den var parkerad?

En så kallad parkeringsskada är rätt vanligt, även byte av vindruta brukar vara vardagsmat för bilverkstäderna. Det är lätt hänt att någon annan backar in i din bil och inte lämnar ett meddelande. Eller att en kundvagn råkar rulla emot bilen så att den blir repad.

Vanligtvis kan det vara lite krångligt att faktiskt få ut ersättning av försäkringsbolaget vid en parkeringsskada eftersom det är svårt att bevisa något. Men via vagnskadeförsäkringen går det oftast att få hjälp mot att du betalar självrisken.

I dessa fall är det upp till dig att hitta en bilverkstad som kan ta sig an arbetet och lacka om bilen för dig till ett vettigt pris. Gör en enkel sökning på Norrköping bilverkstad för att hitta vilka alternativ du har att välja mellan.

Fast du kan alltid fråga din försäkring om vilka verkstäder de rekommenderar för att vara på den säkra sidan.