Vad är Etsy, och varför är det awesome?

Etsy är en onlinemarknadsplats som låter människor sälja handgjorda och vintageprodukter. Det är en av de mest populära plattformarna för småföretag, och det kan vara ganska lukrativt att bli en etablerad säljare på Etsy.

Det finns flera sätt att tjäna pengar genom Etsy, men det enklaste sättet att börja är genom att sälja dina egna originaldesigner. Du kan också använda Etsy som en plattform för att visa upp dina andra kreativa talanger (målning, fotografi, etc). Du kan också erbjuda tjänster som designkonsultation eller mentorskapsprogram.

Om du har lite erfarenhet av att arbeta med Photoshop eller annan grafisk programvara kan du börja skapa anpassade konstverk för försäljning på Etsy. Skräddarsydda t-shirts, fotoramar och till och med heminredningsartiklar är alla möjliga säljare på eBay-liknande marknadsplatser som Etsy och Houzz.

Sammantaget är det inte svårt att tjäna pengar genom Etsy – ta dig bara lite tid att undersöka vilka typer av produkter som tilltalar din målgrupp och sätt ihop en lönsam strategi!

 

Så hur går man till väga?

Att tjäna pengar på Etsy är en ganska enkel process. Du hittar helt enkelt föremål som du tror att folk kommer att vilja köpa, marknadsför dem väl och väntar på att vinsten ska rulla in! Det finns några saker du kan göra för att öka dina chanser att lyckas på Etsy:

 

  • Undersök vad andra säljare gör – Kolla in deras listor och se vilka funktioner de betonar (t.ex. säsongsbetonad försäljning, specifika kategorier, högsäljande varor) och försök att införliva några av dessa i dina egna listningsstrategier. Säljer de bästa värmeskyddet? Gör det du också!
  • Var kreativ – Tänk utanför ramarna när det kommer till listformat, säljarbilder eller produktbeskrivningar. Du kan faktiskt sälja allt från hemstickare sockor till limfog! Var inte rädd för att experimentera – ibland kommer de bästa idéerna från grunden!
  • Investera tid i marknadsföring – När du väl har skapat en bra lista med produkter och satt ihop en effektiv marknadsföringsplan kommer det att krävas ansträngning men resultaten talar för sig själva. Satsa på framgångsrika märken så som Lenovo Thinkpad. Håll koll på dina framsteg via Goal Tracker eller annan spårningsprogramvara; om det är en sak som konsekvent hjälper mig att lyckas med Etsy-listor så är det fokuserat på mina mål!

 

När det kommer till shopping på Etsy finns det några saker som ständigt verkar vara efterfrågade. Några av de mest populära föremålen på Etsy inkluderar handgjorda smycken, vintagefynd och heminredning. Men vad köper folk oftast?

Enligt uppgifter från Statista (statistikportalen) är de tre bästa som köps på Etsy örhängen (18 procent av all försäljning), tvål (15 procent av all försäljning) och ljus (14 procent av all försäljning). Dessa produkter tilltalar sannolikt en mängd olika köpare som vill ha något unikt och speciellt för sig själva eller som presenter till vänner och familjemedlemmar.

Så om du letar efter en present till någon speciell eller bara vill bläddra igenom några vackra saker (som är lite roligare än typ… att ringa sin eljour Stockholm) utan att spendera för mycket pengar, är Etsy ett bra alternativ. Var bara beredd att spendera lite tid på att söka igenom alla de olika listorna!