3 anledningar till att förvara däcken på ett däckhotell

3 anledningar till att förvara däcken på ett däckhotell

 

Alla bilar behöver byta däck, minst två gånger per år – vi pratar såklart om sommar- och vinterdäck! Många väljer att byta däcken själv, men det finns även många som tar bekvämligheten först genom att byta däcken hos en verkstad som erbjuder däckbyte Göteborg. Något som är positivt med att byta däcken hos en verkstad är att de många gånger erbjuder så kallade däckhotell! Vi har listat tre anledningar till varför man bör överväga att förvärva däcken på ett sådant däckhotell.

 

  1. Slipp bära på dem själv

 

Hur jobbigt är det inte att behöva kånka på sina däck varje gång de ska bytas? Otroligt jobbigt, faktiskt. De ska dessutom in i sina små däckpåsar, in i bilen, bäras ut och in vid bytet och sedan ska man köra tillbaka de andra däcken och kånka in dem i huset igen. Nej, sådant har vi inte tid med. Med hjälp av bilverkstad Göteborg slipper man kånka på däck själv – de är redan på plats när man ska byta!

 

  1. De håller kvaliteten bättre

 

Att förvara däcken på vinden eller i källaren kan faktiskt skada däcken. Speciellt om det är varma temperaturer eller dylikt. Hos ett däckhotell riskerar däcken inte att bli dåliga, stulna eller bitna på av skadedjur. Det är hur smidigt som helst!

 

  1. Lättare att veta när de behöver bytas ut

 

Genom att förvara däcken hos en bilmekaniker kan man dessutom få veta i förväg om däcken börjar bli dåliga och behöver bytas ut, något som kan vara svårt att se på egen hand. Det jobbigaste som finns är att kånka med sig däcken hemifrån till däckbytet, bara för att få veta att man behöver köpa nya. Genom att förvärva däcken på ett däckhotell slipper man det – det är hur bra som helst.